5/10/2021: Iets grotere update:

20/6/2021: Kleine update:

  • Verschillende eerdere posts zijn ge-update met originele stroken naar aanleiding van aanbod op Catawiki en uitbreiding van mijn eigen collectie. Er zitten interessante niet-gepubliceerde remakes/alternatieve versies bij van (voornamelijk) oudere Weekblad Robbedoes stroken waarbij ze zijn aangepast aan Luc’s latere tekenstijl (#1, #3, #4, #39, #55, #58, #62, #88, #89, #91, #98, #108, #120 en VK-018, VK-023, VK-024, VK-095, VK-136 en VK-139)

16/5/2021: Iets grotere update:

  • Verschillende eerdere posts zijn ge-update met schetsen en originele stroken (#22, VK-005, VK-060, VK-128, VK-129). De Plunk pagina heeft nu ook informatie over de vorige maand verschenen integrale Director’s Cut alsmede verschillende nieuwe plaatjes. Schetsen van de backcover van Taco Zip 2 alsmede een aantal niet verschenen wenskaarten zijn nu ook opgenomen.

10/5/2021: Zeer kleine update:

  • Luc ververst nog steeds regelmatig de originele Taco Zip stroken en schetsen op zijn Etsy pagina en er zijn ook af en toe items te vinden op Catawiki (waardoor ik mijn bescheiden eigen collectie weer iets heb kunnen uitbreiden, waaronder een kleurenschets van de cover van Taco Zip 1). Verder erg druk geweest met m’n werk, dus derhalve slechts een paar kleine updates in de Tijdlijn en De Volkskrant pagina’s in verband met wat nieuwe quotes uit een tweetal interviews verschenen in Kuifje (1989) en Gazet van Antwerpen (2006). De leukste vond ik wel dat ook de redactie van De Volkskrant de Franse vakantie van onze kornuiten helemaal niet kon waarderen.

04/2/2021: Kleine update:

  • Luc heeft weer een flink aantal originele Taco Zip stroken en schetsen in de aanbieding op zijn Etsy pagina. Derhalve een update van de Robbedoes pagina in verband met de originele strook van één van de twee advertenties voor Robbedoes abonnementen uit 1987. Zodoende ook de originele stroken van Weekblad Robbedoes #76 en #80 toegevoegd in het Blog.

16/1/2021: Kleine update:

  • Flan Imperial blijkt (in tegenstelling tot wat er op Comiclopedia staat) niet in 1983 maar in 1987 te zijn verschenen. De Taco Zip die in Flan Imperial stond was getekend door Fritzgerald en leek zodoende op een “oer-Taco Zip”, maar de grote neus gaf volgens Luc weg dat het reeds “een geëvolueerde Vantilt” was. Qua gag was deze volstrekt ongerelateerd aan de reeks die in Robbedoes verscheen. De Tijdlijn is dus weer aangepast.

31/12/2020: Kleine updates:

  • De eerste Taco Zip strook bleek al in het blad Flan Imperial (1983!) te staan; dus deze is nu toegevoegd aan de Tijdlijn en ik heb wat van Luc’s eigen materiaal uit Flan Imperial op De makers gezet.
  • De Varia pagina is nu opgesplitst. De originele Taco Zip items blijven in Varia staan (nu met nieuw materiaal vanwege uitgeverij Vantilt) en heeft nu separate Fan-art en Dédicaces secties. Inzendingen blijven welkom!

24/12/2020: Kleine break

Zo, op het blog zijn de afgelopen maanden de 125 Taco Zip stroken verschenen die tussen augustus 1985 en januari 1988 in Weekblad Robbedoes het daglicht zagen. Ik hoop dat jullie je ermee hebben geamuseerd! Nu een kleine break met de kerstdagen om vanaf 1 januari fris en fruitig te starten met de Taco Zip stroken uit De Volkskrant 1989-1992. Zelfde volgorde als die in de krant en zodoende ongeveer 270 stroken die nooit in de albums terecht zijn gekomen. Waar mogelijk worden schetsen, kleurenstroken en de Franstalige stroken uit de Spirou als extra’s toegevoegd. Tevens zal ik nog wat nieuw Taco Zip materiaal en achtergronden aan de site toevoegen.

02/12/2020: Update

Kleine update van De Makers pagina in verband met de publicatie van de Marc Sleen hommage, de Toet van Tut, die Luc met Willy Linthout heeft gemaakt. In het kader hiervan zijn er nieuwe aanbiedingen op zijn Etsy pagina. Naast veel Toet van Tut werk, ook andere schetsen, originelen en verschillende oude stripalbums, dus grijp je kans!

Tevens een aantal stroken uit de Volkskrant vervangen door betere zwart-wit scans.

20/10/2020: Update

Het in de juiste volgorde overnemen van de extra’s uit Zuigen uit de Tenen bleek toch iets te hoog gegrepen voor mij, dus dat is nu gecorrigeerd en de kerstwenskaart-verstekeling is naar de overeenkomstige sectie in Varia verhuisd. Tevens is nog wat achtergrondinformatie van Luc toegevoegd over deze extra:

9/9/2020: Update

Naast me gewezen te hebben op een paar kleine onjuistheden over de Plunk! Integrale (die nooit is uitgegeven, behalve schijnbaar zeer recentelijk in China), heeft Luc ten behoeve van tacozip.blog zijn digitale archieven doorgespit.

De conclusie was dat een groot deel van het Taco Zip materiaal (bijna alle schetsen, brieven, scenarios, enz.) nooit gedigitaliseerd is, omdat die dateren van voor 1996, het jaar waarin Luc zijn eerste Powermac aanschafte.

Gelukkig heeft hij toch een digitale “rommelmap” – van slechts 1.6Gb voor me weten samen te stellen – dus Tacozip.blog zal gaandeweg nog verder worden gevuld met Taco Zip materiaal.

Mochten jullie zelf nog Taco Zip materiaal hebben dat niet zou misstaan op deze website, laat me het dan even weten via de Feedback sectie op de Over Tacozip.blog pagina.

22/8/2020: Lancering van de Tacozip.blog pagina

We zijn live! Wat is er zoal te vinden? Een algemene tijdlijn met allerhande achtergrondinformatie over Taco Zip, de makers, de strips en andere publicaties, zoals in de Volkskrant, Robbedoes en Journal de Spirou. Plunk heeft vanzelfsprekend zijn eigen stek verdiend en mijn 6 favoriete gags uit elk van de publicaties (de 5 albums en de Weekblad Robbedoes) zijn opgenomen op de desbetreffende pagina’s. Niet-gepubliceerd Taco Zip gerelateerd werk, alsmede fanart, dédicaces, et cetera, vind je (vooralsnog) op de Varia pagina.

Veel plezier!