Weekblad Robbedoes #2557 (14 april 1987)

Wat extra context voor dit katholieke alternatief voor de (protestante) paashaas omdat de traditie van de Klokken van Rome in alleen in België, Frankrijk en een deel van Nederlands Limburg wordt gevolgd.

Op Witte Donderdag vertrekken de klokken van alle kerken en kathedralen naar Rome om er te worden gewijd én om chocolade- of suikereitjes te gaan halen. De klokken komen pas terug op Paasnacht (na het Paastriduüm) en strooien de meegebrachte eieren dan uit in de tuinen of op het balkon tussen de planten waarna de kinderen deze op Paasmorgen kunnen gaan zoeken.

De originele strook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s